Laxfilé med Cashew vitlök och limebädd

Serverar: 4 portioner

En mycket enkel och välsmakande rätt. Uppskattas av lax och vitlöksälskare. Något som är väldigt gott till är kokt ris eller pressad potatis. Att sedan också göra en limesås är också mycket gott.

Ingredienser

  • Bädden till laxen
  • En påse cashewnötter hackas
  • 75 g smältsmör
  • 4 msk sweetcilisås
  • rivet skal från 1 lime
  • 3 st stora vitlökskyftor, de hackas i småbitar. Blande sedan allt tilsammans så det blir en röra
  • Limesås
  • Gör en vanlig redning fast slå i
  • lite vitt vin
  • grädde
  • pressa ut limesaften i från limen
  • salt
  • peppar
  • en liten gnutta socker, för att neutralisera såsen
  • Instruktioner

    Blanda först blandningen till bädden för laxfilén. Strö över salt och peppar på laxfilérna(4st) och stek dem bara några få minuter. Ta sedan upp dem och lägg dem i en ugnsäker form. När filéerna har svalanat lite så bred över blandningen med chashewnötterna, vitlöken,limeskalet, smälta smöret och sweetchilisåsen. Sätt på ugnen på 250 grader,sätt i dem på översta valsen och låt dem stå tills cashewnöttrna har fått lite färg.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (4)

    styvan 11 februari 2008

    Mmm.....annorlunda och jättegod laxrätt!!

    mumsan 22 april 2008

    En favorit, mordgott! å ett eller två glas chardonnay till gör inte saken sämre....

    hajamaja 24 januari 2009

    Rätten är väldigt god. Att använda färsk lax istället för frusen är som dag och natt. Att utgå från färskt är himmelsk i förhållande!!! Vi gör såsen på ett lite annat sätt med Creme fraiche, lime, socker, salt, cayennepeppar. Till många fler än 4 personer gjorde vi så här: Rör ned rivet skal av en hel, och saften av en halv limefrukt i 7.5 dl lätt-crème fraiche. Salta en aning och sockra desto mer, tills en anings sötma kan urskiljas. Tillsätt en gnutta cayenne och smaka av så att såsen fått en helt annan karaktär, utan att fått någon egentlig smak av cayenne. Tag ut såsen ur kylen en timme innan servering, så att den blir rumstempererad.

    1981HW 14 september 2014

    Jättegott och enkelt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben