Kyckling med vitlök och örter

Serverar: 6 portioner

Enkel gryta som man kan blanda i oändlighet med det man gillar, här blev det vad som fanns hemma...

Ingredienser

  • 4 kycklingfileér
  • 2 röd lök
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 butk creme bonjour cuisine (vitlök och örter)
  • 1 burk majs
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl vin
  • soya
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Börja med att skiva svampen och fräs i torr panna så att ev vatten försvinner ha sedan i lite smör och låt svampen fräsa någon minut. Ta den ur grytan och häll i lite olivolja och fräs strimlad kyckling och rödlök, salta och peppra litegrann. Lägg tillbaka svampen i grytan. Häll på vin och låt puttra under lock 15-20 min. Häll på majs, grädden och creme bonjour smaka av med soya salt och peppar låt puttra ytterligare 5 min servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 12 augusti 2009

    Gottigotti, skippar champis svampen, tar kantareller i stället, men DU, får så klart FEM poäng. Lennart.

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - dragon
    Dragon har en stark, pepparaktig smak och italienarna kallar den roman...

    Crème fraiche och yoghurt
    Crème fraîche är faktiskt en relativt ny mejeriprodukt som snabbt bliv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben