Serverar: 6 portioner
Enkel gryta som man kan blanda i oändlighet med det man gillar, här blev det vad som fanns hemma...
Börja med att skiva svampen och fräs i torr panna så att ev vatten försvinner ha sedan i lite smör och låt svampen fräsa någon minut. Ta den ur grytan och häll i lite olivolja och fräs strimlad kyckling och rödlök, salta och peppra litegrann. Lägg tillbaka svampen i grytan. Häll på vin och låt puttra under lock 15-20 min. Häll på majs, grädden och creme bonjour smaka av med soya salt och peppar låt puttra ytterligare 5 min servera med kokt ris.
Dagens ört - dragon
Dragon har en stark, pepparaktig smak och italienarna kallar den roman...
Crème fraiche och yoghurt
Crème fraîche är faktiskt en relativt ny mejeriprodukt som snabbt bliv...
Gottigotti, skippar champis svampen, tar kantareller i stället, men DU, får så klart FEM poäng. Lennart.