Kyckling med parmesan och vitlök

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

vår stadiga fredagsmiddag, då fantasin tryter.

Ingredienser

  • 4 frysta kycklingfiléer
  • 4 vitlöksklyftor
  • 5 dl grädde
  • ½ parmesanost (50-75g)
  • ½ dl kycklingfond
  • ½ tsk salt
  • Peppar
  • Ev 1 påse med mexikanska grönsaker (Findus)
  • Instruktioner

    1. Lägg de frysta filéerna i en ugnsfast form, pressa över en vitlöksklyfta på varje filé. Häll på grädde och fond, samt riv över parmesan, krydda ev med salt och peppar.
    2. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 45-60 min. Efter ca halva tiden så vänd på filéerna samt ös lite.
    3. Såsen kommer att skära sig, men det är det som är själva grejen med den här maträtten.
    4. Om du vill ha grönsakerna lägg dem i botten innan du lägger på fileerna.. supergott blev det!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben