Kyckling med röda linser, ingefära och vitlök

Serverar: 4 portioner

Enkelt, mustigt och gott!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Olja
  • 1 gul lök
  • 1 orange paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl röda linser
  • 4 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka de röda linserna i vattnet och 1/2 tsk salt. De blir mjuka på ca 10 minuter. Låt stå.
    2. Skär kycklingen, paprikorna och zucchinin i bitar och hacka löken. Riv den färska ingefäran och vitlöken fint.
    3. Häll några matskedar olja i en gryta och fräs först kyckling och därefter ingefära och vitlök. Tillsätt löken och de andra grönsakerna. Rör ner linserna och vattnet som är kvar efter kokningen och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    parlemor 31 augusti 2008

    Mycket god fast rätt så färglös.

    petfr 25 oktober 2012

    Svag grön är väl inte färglöst? :) Mycket god gryta och Du kan variera med andra delar av kycklingen (vingar, lår, lever allt efter tycke och smak)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben