Lättrimmad kyckling med ingefära och örtkryddor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god kycklingrätt som också går att äta kall. Med örtsås.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Saltlagen
  • 1 liter vatten
  • 4 msk salt
  • 1 ½ msk strösocker
  • En liten bit torkad ingefära
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • Till kokningen
  • Höns el. kycklingbuljongtärning
  • 1 liter vatten
  • Örtsås
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 1/2 dl gräslök
  • 1/2 dl dill
  • 1/2 tsk rivet citronskal
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna till saltlagen. Och koka upp den i ca 5 min. Låt den svalna, lägg i kycklingen och låt det stå i ett dygn. Häll bort lagen koka upp buljongtärningen. Lägg sedan i kycklingen och låt koka i ca 15 min ( tills kycklingen är genomkokt ). Skiva kycklingen. Blanda alla ingredienserna till örtsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben