Lättrimmad kyckling med dragonsås

Serverar: 4 portioner

Mycket gott. Perfekt sommarbjudmat. Går bra att förbereda.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 3 msk salt
  • 2 msk socker
  • 5 dl hönsbuljong
  • Såsen
  • 2 dl crème fraiche, valfri fetthalt
  • 1 tsk dragon
  • 1 msk hackad gräslök
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Rör ihop såsen och ställ kallt. Banka ut filéerna något. Strö salt och socker på dem. Lägg filéerna i en plastpåse, och lägg den i kylen ca 2 timmar.
    2. Koka upp buljongen i en kastrull. Skölj filéerna i kallt vatten och lägg ner dem i den kokande buljongen. Låt koka ca 10 minuter under lock.
    3. Lyft upp filéerna och låt kallna. Skär filéerna i skivor och servera med kokt (färsk)potatis, såsen och valfria grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tjofsan01 3 december 2013

    Enkelt o gott!:-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben