Baiyin Ji - kokt kyckling med ingefära och majssoppa

Tid: 45 minuter

För 2 personer Läcker asiatisk rätt med fräsch ingefärssmak. Har blivit en av favoriterna.

Ingredienser

  • 1/2 kyckling

  • 1 liter vatten

  • 1 msk salt
  • Majssoppa
  • 2,5 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg

  • 1 dl konserverade majskorn

  • Ingefärssås
  • 4 cm ingefära

  • 6 cm purjolök

  • 1 dl rapsolja eller annan neutral olja
  • 0.5 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skölj kycklingen noga. Placera den i en stor kastrull och häll på kallt vatten och tillsätt salt. Låt vattnet koka upp och koka i 5 minuter. Vänd på kycklingen och koka i ytterligare 5 minuter. Slå av plattan och låt kycklingen stå på eftervärme med lock på i 30 minuter. Skopa av fettet på buljongytan med en sked.
    2. Gör i ordning dippsåsen. Skala och finhacka ingefäran och purjolöken. Lägg hacket i en tjockbottnad kastrull tillsammans med olja och salt. Låt koka 1-2 minuter under omrörning.
    3. Ta upp kycklingen ur buljongen och koka upp buljongen igen. Sänk värmen och rör försiktigt ner potatismjölet utrört i kallt vatten. Vispa äggen lätt. Ta av soppan från plattan, häll ner det lättvispade ägget i soppan och rör försiktigt medsols några varv. Tillsätt majsen och soppan är klar för servering.
    4. Stycka den kokta kycklingen. Lägg den på en skärbräda, ta loss vingarna och låren, skär loss bröstet. Skär sedan brösten i skivor och lägg upp alla bitar på ett serveringsfat (de största bitarna underst). Häll över såsen och servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    NinaAmanda 13 maj 2013

    Jag har inte provat receptet ännu. Vad är anledningen till att man ska skölja kycklingen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben