Indisk majssoppa med kyckling

Serverar: 4 portioner

Härligt curryhet, mättande soppa.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 2 potatisar
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk garam masala
  • ½ -1 röd chili
  • 12 dl hönsbuljong
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 burk majs, ca 340 g
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Skala och tärna potatisen. Fräs allt i lite matfett några minuter i en gryta.
    2. Kärna ur och ta bort hinnorna från chilin. Finhacka den. Rör ner chili, curry och garam masala i lökblandningen och låt det fräsa i ytterligare några minuter.
    3. Skär kycklingfiléerna i tärningar. Rör ner dem i grytan tillsammans med buljong och creme fraiche. Låt soppan koka på svag värme ca 10-12 minuter.
    4. Tillsätt avrunnen majs och koka några minuter till. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben