Ett recept för dig som gillar doft och smak av många härliga kryddor. Lika gott varm som kall.
Ingredienser
1 kg kycklingdelar t ex lår och ben eller vingar
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl finstrimlad färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk chilipeppar
1 msk farinsocker
1 1/2 tsk salt
Instruktioner
- Häll matlagningsyoghurten i en skål. Skala ingerfäran och skär den i strimlor och blanda ner den i yoghurten. Skala och hacka vitlöken och blanda i den också i yoghurten.
Krydda med garam masala, gurkmeja, chilipeppar, farinsocker och salt , rör om.
- Lägg i kycklingen i yoghurtblandningen och låt marinera i minst 2-3 timmar. Klä ett ungssäkert fat med aluminium folie och lägg kycklingbitarna med skinn sidan upp. Fördela all marinad över kycklingen.
- Stek kycklingen i 175 grader i ca 45 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Malmöfestival
Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...