Kryddig indisk kyckling

Serverar: 3 portioner

Ett recept för dig som gillar doft och smak av många härliga kryddor. Lika gott varm som kall.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingdelar t ex lår och ben eller vingar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl finstrimlad färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk chilipeppar
  • 1 msk farinsocker
  • 1 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Häll matlagningsyoghurten i en skål. Skala ingerfäran och skär den i strimlor och blanda ner den i yoghurten. Skala och hacka vitlöken och blanda i den också i yoghurten. Krydda med garam masala, gurkmeja, chilipeppar, farinsocker och salt , rör om.
    2. Lägg i kycklingen i yoghurtblandningen och låt marinera i minst 2-3 timmar. Klä ett ungssäkert fat med aluminium folie och lägg kycklingbitarna med skinn sidan upp. Fördela all marinad över kycklingen.
    3. Stek kycklingen i 175 grader i ca 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben