Ingredienser
Curry
1 kyckling, hel
2 msk ghee (klarnat smör) el rapsolja
2 gula lökar, skivade
2 vitlöksklyftor
1 msk ingefära, färsk, finriven
½ msk koriander, malen
2 tsk spiskummin, malen
½ tsk cayennepeppar
5 kryddnejlikor, hela
2 kanelstänger
3 msk vanlig curry
2 tsk salt
½ krm vitpeppar, malen
400 ml kokosmjölk
3 msk mango chutney
2 dl turkisk yoghurt
Gurkraita
1/3 gurka, tärnad
2 dl matlagningsyoghurt el turkisk yoghurt
2 krm svartpeppar, malen
1 krm spiskummin, malen
1 krm paprikapulver
1 ½ tsk korianderblad, färska finhackad
1 ½ tsk myntablad, torkade
Chapatibröd
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl matlagningsyoghurt
Kryddigt ris
2 ½ dl basmatiris, sköljd och avrunnen
1 gul lök, finhackad
1 bit kanelstång
3 kryddnejlikor
½ krm kardemumma
1 chilifrukt, urkärnad och strimlad
4-5 dl buljong, valfri smak, ev
4-5 msk russin, ljusa
Flagad mandel
Mannerström får en femma av mig det var jättegott, är man stjärnkock så är man
Jag gjorde det här receptet dagen efter programmet sändes och det är verkligen otroligt gott. Kan varmt rekomenderas till andra. Det är många ingredienser men väldigt roligt att laga. En klar 5a från mig
Jättegott men riktigt ful färg på kycklinggrytan. Jag skulle vilja lägga till lite gurkmeja för färgens skull. Det stod inte heller i receptet i vilken form man skulle tillsätta kardemumman i riset. Tog malen, eftersom det var det enda som fanns hemma. Riset luktade ljuvligt av kardemumma men smakade inget. Bra alltså, men ingen fullträff i mitt kök.