Kryddigt ris med scampi och gräddfil

Serverar: 4 portioner

Ser gott ut, måste pröva

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 2 gröna paprikor
  • 1 stor hackad gul lök
  • 3 dl avorioris
  • 1 g saffran
  • 2 tsk stark curry
  • 1 krm mald muskot
  • 200 g tinad urkramad hackad bladspenat
  • 3 msk flytande hummerbuljong
  • 12 dl vatten
  • Smör
  • Olja
  • Chilipulver (efter smak)
  • Honung (efter smak)
  • 20 st scampi
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 finhackad scharlottenlök
  • 2 msk finhackad koriander
  • Gräddfil
  • Instruktioner

    1. Skär paprikorna i tärningar. Fräs löken, paprikorna, riset, saffranen, curryn och muskoten i lite smör och olja. Blanda ner spenaten och häll på buljongen och hälften av vattnet. Låt vätskan koka in under lock.
    2. Tillsätt därefter resten av vattnet och låt även det koka in. Smaksätt med lite honung och lite chilipulver om så önskas.
    3. Fräs scampin snabbt tillsammans med chilin och schalottenlöken i en het stekpanna. Smaksätt med salta och peppar och tillsätt koriandern. Blanda ner scampin i riset och servera med naturell gräddfil.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben