Kryddig köttgryta

Serverar: 4 portioner

En härlig, mustig kött- och rotgrönsaksgryta.

Ingredienser

  • 500 g nötkött , skuret i kuber
  • 1 stor hackad lök
  • 1 stor morot i tärningar
  • 1 liten kålrot i tärningar (jag tar mer morötter och kålrot än vad receptet säger)
  • 2 röda paprikor skuret i stora bitar
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk koriander
  • ½ dl chilisås
  • 1 pkt mellangrädde
  • 1 flaska rött matlagningsvin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ev maizena redning
  • Instruktioner

    1. Bryn kött, lök och spiskummin i lite matfett.
    2. Tillsätt rödvin, morot, kålrot och resten av kryddorna, låt koka ur stekpannan ett tag, flytta över till en gryta, låt puttra i minst 1,5 timmar.
    3. Tillsätt chilisås, grädde och ev. maizena redning om du vill ha såsen lite tjockare. Låt puttra en stund till och allra sist tillsätts paprikan.
    4. Serveras med ris eller kokt potatis.
    5. Spiskummin, ingefära och koriander tillsätts efter tycke och smak, behöver inte följa receptet.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11
    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (1)

    majaomax 29 mars 2009

    Supergott. Sambon o dottern älskade det. Köttet lät jag koka i 2h blev hur mört som helst. Detta kommer göras om fler gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben