Indisk räkgryta med svalkande ris

Serverar: 4 portioner

Trots många ingredienser är det en lättlagad och mycket god rätt.

Ingredienser

  • 250 g skalade räkor
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm kardemumma
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 2 tsk curry
  • 2 msk Svenskt smör
  • 3 ½ dl jasminris
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 liten purjolök
  • Sås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ tsk koriander
  • 2 tsk fransk senap
  • ½ dl finskuren bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda alla ingredienser till såsen. Låt den stå kallt och mogna.
    2. Fräs gul lök, vitlök och kryddor i smör i en gryta. Tillsätt riset och fräs ytterligare någon minut. Häll i vatten och salt. Låt koka 15 minuter.
    3. Skär paprikorna i bitar. Skiva purjolöken. Lägg ner grönsakerna i grytan. Koka ytterligare ca 5 minuter tills riset blir klart. Lägg i räkorna.
    4. Servera grytan med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tulpankvinnan 19 februari 2010

    Mycket gott, skulle dock vara godare med lite ärtor och äpple i också!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben