Chicken Masala - Indisk Kyckling

Serverar: 4 portioner

Gillar du kryddig mat kan du här njuta av en indisk kycklingrätt med mycket smak.

Ingredienser

  • 1/2 kg kycklingfilé skuret i 2-3 cm stora tärningar
  • 3 1/2 dl naturell yoghurt
  • 1 matsked pressad vitlök
  • 2 matskedar riven ingefära
  • 3 dl hackad lök
  • 1 matsked hackad färsk koriander
  • 3 kryddmått kardemumma
  • 5 cm kanlestång, krossad
  • 3 finhackade gröna pepparfrukter
  • 1/2 citron
  • 2 matskedar olivolja
  • Salt efter smak
  • 1 kryddmått muskot
  • Tunna skivor av färsk röd paprika till garnering
  • Instruktioner

    Marinera kycklingtärningarna i yoyghurten i 2 timar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken så den blir mjuk. Tillsätt ingefära och vitlök och låt det steka under 2 minuter. Lägg i yoghurten med kycklingen och låt koka upp och sjuda under 5 minuter. Lägg i alla kryddor tillsammans med den finhackade gröna pepparen i kycklingröran. Låt sjuda på svag värme till dess att såsen nästan reducerats. Lägg i den finhackade koriandern och muskoten och presa över citronen. Garnera med finhackad paprika. Servera med ris eller bara med nan-bröd, som du penslat med lite olja eller smör och kört i en minut på 250 grader i ugnen. Drick ett mjukt rött vin med mycket smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    Maahl 13 maj 2009

    Starkt! Fick inte den röda färgen som på bilden men gott. Trevliga ingredienser dvs ingen "kryddpåse".

    Dadada 21 september 2009

    jäääävligt gott !!!

    nica83 24 september 2009

    Kanske en dum fråga. Men använder man vanlig youhurt som man äter till frukost, fast naturell? Eller använder man matyoughurt? :) Ser sjukt gott ut iaf. Ska bjuda min mamma och syster på mat och har länge velat pröva detta recept :)

    jimboz 20 juli 2010

    Denna var jätte god och den som vill ha lite färg kan ta en matsked tomatpuré..

    woodoo 1 november 2012

    För att den skall smaka MÅSTE man låta den svalna ett litet tag. Och låt den inte koka för länge

    gertluddpowwel 10 februari 2013

    Sådär tycker jag, fick inte samma fina färg heller...

    fonty 24 mars 2013

    Väldigt färglös, inte alls som bilden. sen antar jag att man ska steka kycklingen först, den kan väl inte kokas klar på 5 min?

    Takiim 21 april 2013

    Med gurkmeja får man nog rätta färgen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben