Kyckling tikka masala

Serverar: 4 portioner

Snittbetyget för denna rätt blev 5 av 5.

Ingredienser

  • 300 g kycklingfilé
  • 3 dl grädde
  • 3 st salladslökar
  • 1 st gul eller röd paprika
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • Kryddmix tikka masala
  • 4 dl basmatiris
  • Naanbröd
  • Raita; 1/2 gurka
  • 1 brk matlagningsyoghurt
  • 0,5 dl mynta
  • Vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Mät upp riset och lägg det i dubbla mängden kallt vatten. Tillsätt en del av kryddmixen. Hacka grönsakerna. Bryn kycklingen i smör. Tillsätt vitlök och de hackade grönsakerna. Krydda med resten av kryddmixen. Häll i grädden och tomatpurén. Gör raitan; strimla gurkan och blanda den med matlagningsyoghurten. Strimla myntan och blanda i, tillsätt vitlök. Smaka av med salt och peppar.
    2. Servera kycklingen tillsammans med det kryddiga riset och raitan och naanbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben