Tikka Masala

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Indisk curryrätt med kyckling som går hem hos alla. Denna version är fettsnål och näringsberäknad.

Ingredienser

  • 2 st kycklingfiléer à 200 g
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk curry
  • 1 tsk vitpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i små bitar. Häll i dem i en fettsnål teflonpanna på hög värme och vänta tills de fått färg på ytan. Häll därefter på vattnet och låt koka i några minuter.
    2. Under tiden kycklingen kokar, häll upp matlagningsgrädden i en kastrull och tillsätt kryddor.
    3. När det endast återstår några matskedar av vattnet du hällde på kycklingen är kycklingen klar, häll då över kycklingen tillsammans med vätskan(buljongen) i kastrullen. Koka upp och servera med ris.
    4. Kcal: 275/port.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben