Citruskyckling med Garam Masala

Serverar: 4 portioner

Gotti gott

Ingredienser

  • 1 förp kronfågel kycklingfilé (600 g)
  • 1 påse Santa Maria garam masala -spicemix (44 g)
  • 1 msk svenskt smör
  • 2 dl bravo apelsinjuice
  • 3/4 förp Kelda sås Lovely lemon (à 300 ml)
  • 1 gul lök, klyftad
  • 250 g sockerärter, halverade
  • 2 morötter, skalade och strimlade
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 2 msk olw salta jordnötter
  • 4 port hemköp fullkornsris, kokt
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingfiléerna på längden och krydda dem med garam masala spicemix.
    2. Hetta upp en högkantad panna med smör. Bryn kycklingfiléerna. Häll i apelsinjuice och låt sjuda 1–2 minuter.
    3. Slå på citronsås och tillsätt lök, sockerärter, morötter och paprika. Sjud i 5 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
    4. Strö över jordnötter och servera med fullkornsris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben