Serverar: 4 portioner
Det här är en snabb, god och enkel vardagsrätt, som tar tillvara det faktum att citrusfrukter och kyckling är en bra kombination.
Koka fyra portioner ris. Tvätta limen och citronen. Riv skalet och pressa ur saften. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem i smör ca 5 minuter per sida. Salta och peppra. Lägg över filéerna i en tjockbottnad kastrull. Häll över citrussaften och det rivna skalet. Vispa ihop crème fraiche, vatten, hönsbuljongtärning, honung och soja. Häll allt över filéerna. Låt koka några minuter på svag värme. Servera med ris och persilja.
Det här var gott. Nästa gång slänger vi med en lök och lite bönor. Jag ska vara lite försiktigare med citronen också. Vi använde 600 g kycklingfilé till fyra portioner.
Det var gott:) vi åt det med potatisklyftor istället.