Citruskyckling med färsk potatissallad

Serverar: 4 portioner

Den somriga potatissalladen kan njutas både ljummen och kall, men tänk på att dressingen ska slås över potatisen när den är varm för att smaken ska dra in ordentligt

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer, (urbenade kycklinglår)
  • 8 grillpinnar, blötlagda
  • Citronmarinad
  • 1 citron, saft + rivet skal
  • ½ dl rapsolja
  • 1 tsk torkad koriander, (alt 1 msk hackad färsk koriander)
  • Sallad
  • 700 g färskpotatis
  • 1 knippe salladslök
  • 1 knippe rädisor
  • 2 späda morötter
  • 1 knippe dill, grovhackad
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saften
  • Flingsalt
  • Nymalen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Stöt koriandern fint och blanda med rivet citronskal, pressad citronsaft och rapsolja
    2. Häll citronoljan i dubbla plastpåsar och lägg ner kycklingen. Knyt åt och vänd runt påsen så oljan kommer åt köttet runtom. Låt kycklingen marinera i 1 timme.
    3. Koka potatisen i saltat vatten med rikligt med dillstjälkar.
    4. Borsta morötterna och skär dem i tunna slantar. Strimla löken tunt och lägg i en stor skål tillsammans med halverade rädisor och morotsslantar.
    5. Skär den varma nykokta potatisen i halvor och lägg ner i skålen.
    6. Vänd försiktigt ner rapsolja, olivolja, pressad citron och rivet citronskal medan potatisen är varm. Vänd ner hackad dill och smaka av med salt och peppar. Låt salladen dra medan kycklingen grillas.
    7. Ta upp och torka av kycklingen. Stick en blötlagd grillpinne igenom varje kycklinglår, så håller de ihop bättre på grillen. Grilla kycklingen runtom, cirka 10 minuter. Strö över fingersalt och grovmalen svartpeppar och servera med salladen.
    8. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben