En mustig, annorlunda potatissallad med mycket färg och smak. Den gör sig utmärkt på buffébordet och förvandlar den traditionella rostbiff- och potatissalladen till något nytt, fräscht och spännande.
Ingredienser
10-12 potatisar, ca 750 g
1 gul lök
3-4 krm paprikapulver
3-4 krm chilipulver
1 krm curry
1 tsk salt
Citrondressing
Saft av en citron
1 msk vatten
2 msk äppelcidervinäger
½ msk söt svensk senap
1 tsk örtsalt
1 tsk salt
2 dl solrosolja
Instruktioner
- Häll citronsaft, vatten och äppelcidervinäger i en skål. Tillsätt senap, örtsalt och salt. Vispa allt 1-2 minuter med en elvisp.
- Tillsätt oljan droppvis under fortsatt vispning. Häll upp dressingen i en skål och täck över med plastfolie. Låt dressingen stå svalt.
- Borsta potatisen ren. Koka den med skalen på ca 20 minuter. Låt potatisen svalna.
- Skala potatis och lök. Skär potatisen i tärningar och hacka löken fint. Lägg potatis och lök i en skål.
- Blanda samman paprikapulver, chilipulver, curry, salt och citrondressingen. Häll blandningen över potatisen och rör om väl. Låt potatissalladen stå kallt minst 4 timmar innan den serveras.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hej! Tror du salladen passar tillsammans med en liten tjälknöl på sommarhalvåret? Kanske lite väl mustigt med gratäng i värmen. Planerar denna typ av måltid inför min gamla 82-åriga morbrors besök på landet i Stockholms skärgård. Lagar till den och hör av mig. Ny medlem sedan mindre än en vecka. /ulfs