Kryddstark potatissallad

Serverar: 4 portioner

En mustig, annorlunda potatissallad med mycket färg och smak. Den gör sig utmärkt på buffébordet och förvandlar den traditionella rostbiff- och potatissalladen till något nytt, fräscht och spännande.

Ingredienser

  • 10-12 potatisar, ca 750 g
  • 1 gul lök
  • 3-4 krm paprikapulver
  • 3-4 krm chilipulver
  • 1 krm curry
  • 1 tsk salt
  • Citrondressing
  • Saft av en citron
  • 1 msk vatten
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • ½ msk söt svensk senap
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk salt
  • 2 dl solrosolja
  • Instruktioner

    1. Häll citronsaft, vatten och äppelcidervinäger i en skål. Tillsätt senap, örtsalt och salt. Vispa allt 1-2 minuter med en elvisp.
    2. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt vispning. Häll upp dressingen i en skål och täck över med plastfolie. Låt dressingen stå svalt.
    3. Borsta potatisen ren. Koka den med skalen på ca 20 minuter. Låt potatisen svalna.
    4. Skala potatis och lök. Skär potatisen i tärningar och hacka löken fint. Lägg potatis och lök i en skål.
    5. Blanda samman paprikapulver, chilipulver, curry, salt och citrondressingen. Häll blandningen över potatisen och rör om väl. Låt potatissalladen stå kallt minst 4 timmar innan den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ulfs 16 juni 2009

    Hej! Tror du salladen passar tillsammans med en liten tjälknöl på sommarhalvåret? Kanske lite väl mustigt med gratäng i värmen. Planerar denna typ av måltid inför min gamla 82-åriga morbrors besök på landet i Stockholms skärgård. Lagar till den och hör av mig. Ny medlem sedan mindre än en vecka. /ulfs

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben