Fransk potatissallad

Serverar: 6 portioner

Kul att variera sig med olika former av potatis till grillat. Denna potatissallad ska göras kvällen före.

Ingredienser

  • 1 kg kokt potatis
  • 1 rödlök
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Fransk dressing
  • 2 msk fransk senap
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl raps- eller majsolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Skala och skiva löken tunt. Varva potatis, lök, kapris, salt och peppar i en skål.
    2. Blanda senap och vinäger i en skål. Vispa ner oljan droppvis, börja med raps- eller majsolja. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda väl.
    3. Täck med plastfolie och låt stå i kylen till nästa dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    thorning 4 juli 2014

    Tack för ett härligt recept! En av de bästa potatissallader jag smakat... en solklar femma :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben