Fransk potatissallad med kronärtskockor

Serverar: 4 portioner

Aiolidressingen kan du använda till allt. Dippa grönsaker i, ringla över grillad fisk eller nykokta primörer.

Ingredienser

  • 500 g små färskpotatisar
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
  • 1 färsk gul lök
  • 2 tomater
  • Aiolidressing
  • 1 äggula
  • 1/2 tsk fransk senap
  • 1/2 dl Arla smör-&rapsolja oliv
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 dl grovhackade färska örter
  • Instruktioner

    Tvätta och koka potatisen knappt mjuk. Låt skockorna rinna av och dela dem. Skiva löken och skär tomaterna i bitar. Rör ihop äggula och senap. Vispa i smör-&rapsolja först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar. Låt potatisen svalna och dela den i bitar. Blanda potatis, kronärtskockor, lök, tomater och örter. Ringla över dressingen. Tips! Strö gärna över kapris vid servering

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben