Fransk fläskpannkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god fläskpannkaka med fläsk och brynt lök.

Ingredienser

  • 1 msk margarin
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 300-400 g rimmat eller rökt sidfläsk
  • 2-3 gula lökar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skär fläsket i tärningar och hacka löken, bryn det i en stekpanna. Lägg över fläsk- och lök i en bakpappersklädd långpanna. Vispa ihop pannkakssmeten och slå den över lök och fläsk i långpannan. Grädda pannkakan i ugn ca 30-40 minuter, eller tills den har stelnat och fått fin färg. Servera med tomat- eller strimlad isbergssallad och lingonsylt.

    Liknande recept

    4.7
    40 min
    4
    26
    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (11)

    Anna-Brita 10 april 2008

    Verkligen smaklig. Den ska jag göra flere gånger

    flabban 15 juni 2008

    God. Mycket gott med stekt lök i, som jag aldrig tidigare har testat. Den kommer jag att göra om flera gånger.

    jiscg 16 februari 2009

    Godaste fläskpannkakan jag någonsin ätit!

    Starlight-78 6 oktober 2009

    Denna rätt får högsta betyg av mig, väldigt gott! Jag använde bacon istället för fläsk vilket funkade utmärkt.

    Stridsnicke 16 februari 2010

    Übergod!! Jag tog 2 gula lökar , 1 rödlök och lite purjolök sen tog även en matsked kalvfond i "smeten". Serverade med en dressing på två matskedar majonäs och 4 matskedar cremé fraiche, lite nymald peppar, skvätt citron, en hackade vitlök och lite färsk hackad persilja.

    Gul13 25 februari 2010

    Tack för ett bra och jättegott recept. Jag använde vår egna hotta lammkorv blandat med bacon och det blev kanon.

    eva_jonte 31 januari 2011

    Jag måste erkänna... fläskpannakaka ÄR gott!! Min sambo har sagt länge nu att jag ska tillaga det. Men jag har varit emot det, men så tänkte jag att jag kan ju tillaga det till resten av familjen - själv tänkte jag ta rester. Men så blev det inte! Jag åt och tyckte om det!! Plåten försvann i ett nafs! att det är lök i gör nog mkt! Så imorgon gör jag detta igen :-) Till min sons och sambos förtjusning ;-)

    majamia 6 juli 2011

    Hej Jag brukar också laga min fläskpannkaka som du men jag brukar även ta i vitlök och lite ädelost. Jag serverar med lingon eller turkisk yoghurt, rödlök och stenbitsrom, yummi! Ha en bra dag!

    helnea1 19 januari 2012

    Tack för tipset. Att lite lök kan höja smaken så mycket. Nu blir det bara fläskpannkaka med lök när vi lagar det här hemma.

    evaldo 6 januari 2013

    Man kan byta ut fläsket mot rester av julskinkan. Bara att tärna det tunt. Mvh evaldo

    ebbass 3 september 2014

    Jättegott Tack det blir en klar 5

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben