Mättande, dryg och himmelskt god! Servera med varm baguette och den pikanta, kalla såsen!
Ingredienser
2 gula lökar
2 dl skuren purjolök
1 ½ dl skuren fänkål
3 ½ msk olja
3-4 pressade vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
1 ½ dl spad från musselspadet
1 l vatten
4 fiskbuljongstärningar
1 kuvert saffran 0,5g
1 pkt djupfryst torsk, kolja, lax eller vittling (400g)
3 ½ msk mjöl
1 ½ dl kaffegrädde
3 dl crème fraiche
1 burk konserverade musslor á 425g
500g räkor med skal
Salt
Peppar
Sås
3 dl gräddfil
Salt
Peppar
1 tsk riven pepparrot
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl finhackad persilja
Egentligen borde jag inte betygsätta, för det blev en del ändringar - fänkålsfrö istället för färsk (som jag inte fick tag i), scampi istället för räkor, hela burktomater istället för tomatpuré (som var slut), och jag hoppade över musslorna. Men det blev då väldans gott!! Jo, inte hade jag någon pepparrot till röran heller.... Hur som helst - mums.
Alltid lika god. En stående rätt på vårt matbord när vi är sugna på en god fiskrätt. Fast vi brukar servera med aioli till.
Detta var toppengott! Bjöd föräldrarna på detta när de kom över på födelsedagsmiddag. Tack för receptet.