Franske löjtnantens kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

God kycklingrätt som smakar mycket franskt. Bon Appetit!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer utan skinn
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Sås
  • 3 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1½ msk russin
  • 1 msk grönpeppar
  • ca 2 msk maizenamjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en eldfast form. Blanda ihop vinäger, soja, tomatpuré och kryddor. Pensla kycklingen med blandningen.
    2. Stek i ugnen ca 20 minuter, ös efter halva tiden. Sjud buljongen med löken och vitlöksklyftorna i 5 minuter. Ta bort vitlöksklyftorna. Tillsätt russin och grönpeppar och låt såsen sjuda i 5 minuter.
    3. Red av till lagom tjocklek med maizenamjöl och vatten som hälls i under omrörning. Stekskyn som bildats av kycklingen vispas ner i såsen som sedan hälls över kycklingen.
    4. Servera med ris eller potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben