Kyckling på franskt vis

Serverar: 4 portioner

Enkelt, snabbt och gott- Både som husmanskost och bjudmat!

Ingredienser

  • 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk olivolja
  • 100 g Créme Bonjour, vitlök och örter
  • 100 g bredbar skinkost
  • 50 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Skär kycklingfiléerna i centimetertjocka skivor och bryn dem i olivolja.
    3. Lägg i en ugnssäker form.
    4. Blanda yoghurt, Crème Bonjour samt skinkosten. Bred blandningen över kycklingköttet.
    5. Strö riven ost över allt. Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter.
    6. Serveringstips: Passar till pressad potatis eller ris. Servera gärna med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    dalaanita 1 januari 2012

    Gjordeden här rätten på nyårsafton och alla tyckte det var jätte gott ska göra det fler gånger. Helt klart en femma

    Ekorrungen 31 januari 2012

    Vilket god mat, tack så möe för receptet. Var hos syrran t o m dom tyckte den var jättegod! En klar 5:a

    Borchmo 1 februari 2012

    Smaken var god men det kändes lite mystiskt att äta kyckling som smakade skinka. Barnen åt dock med stor aptit!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben