Det är bäst att göra degen 1 dygn innan den skall användas, då blir den lättare att kavla. I vart fall bör den vila i kylskåp 1-2 timmar. Låt gärna degen vila i formen och i frysfack en stund, så sjunker inte kanterna.
Ingredienser
2,5 Vetemjöl
75 g Smör el. margarin
1 st Ägg
Lagom till form 25 cm
Instruktioner
- Häll mjöl och salt i en bunke.
Tillsätt 1 ägg och rumsvarmt smör skuret i bitar. Knåda samman och forma till en boll.
Platta till degen och gör en ny boll.
- Linda in i plastfolie. Lägg i kylskåp 1 tim eller längre.
- Knåda degen smidig.
Kavla ut en tunn deg (<3 mm).
Smörj en pajform med matfett.
Klä med deg och skär bort kanterna.
Stick upprepade hål i degen med en gaffel.
- Sätt ugnen på 220 grader.
Förgrädda degen 10 min. (ej nödvändigt
Liknande recept
Kommentarer (0)