Fransk pajdeg med ägg

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Det är bäst att göra degen 1 dygn innan den skall användas, då blir den lättare att kavla. I vart fall bör den vila i kylskåp 1-2 timmar. Låt gärna degen vila i formen och i frysfack en stund, så sjunker inte kanterna.

Ingredienser

  • 2,5 Vetemjöl
  • 75 g Smör el. margarin
  • 1 st Ägg
  • Lagom till form 25 cm
  • Instruktioner

    1. Häll mjöl och salt i en bunke. Tillsätt 1 ägg och rumsvarmt smör skuret i bitar. Knåda samman och forma till en boll. Platta till degen och gör en ny boll.
    2. Linda in i plastfolie. Lägg i kylskåp 1 tim eller längre.
    3. Knåda degen smidig. Kavla ut en tunn deg (<3 mm). Smörj en pajform med matfett. Klä med deg och skär bort kanterna. Stick upprepade hål i degen med en gaffel.
    4. Sätt ugnen på 220 grader. Förgrädda degen 10 min. (ej nödvändigt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben