Spenatsoppa med ägg & bacon

Serverar: 4 portioner

Spenatsoppa tyckte jag inte var någon höjdare när jag var barn...men den den här spenatsoppan med ägg och bacon skulle jag ha gillat... Har man tillgång till färska brännässlor kan man gärna ersätta en del av spenaten med små, nätta nässlor som också innehåller mycket näring. Bacon ger lite god sälta till soppan.

Ingredienser

  • 2 paket (à 250 g) djupfryst hel bladspenat
  • 1 gul lök
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1-2 krm riven muskot
  • 150 g bacon, magert
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    Halvtina spenaten och grovhacka den. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök i flytande margarin några minuter. Pudra över vetemjöl och häll på vatten. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden i soppan och smaka av med salt, peppar och gärna riven muskot. Strimla och stek baconet knaprigt. Koka äggen (ca 6-7 minuter för hårdkokta ägg). Skala och dela äggen och servera soppan tillsammans med bacon och ägghalvor. Servera soppan med bröd och ost. Eller vitlöksbröd. Frukt är gott som dessert.

    Liknande recept

    Kommentarer (9)

    Lennart_58 12 augusti 2009

    Karl-Alfred soppa, gott nyttigt o närande, 5p. Lennart.

    Anne-Cathrine 17 oktober 2009

    Jättegott i höstrusket!

    snyggast 2 mars 2010

    Jätte god soppa

    heiwen 25 november 2010

    Jättegod soppa. Äter den flera gånger i veckan nu (mixad) när jag lever på flytande mat (gjorde en GBP-operation nyligen och måste leva på flytande)

    flingsalt 4 maj 2011

    Jättegod! Men jag gillar att ha frikadeller istället för bacon. :)

    Lollo7 10 januari 2012

    Supergod spenatsoppa, jag la till drygt en tsk sambal oelek för att hetta till det hela lite. En 5:a får receptet från oss :-)

    stbcn1122 8 maj 2012

    En mycket god soppa som är mycket enkel och snabb att koka ihop. Jag använde djupfryst hackad spenat.

    marythecarybary 2 oktober 2012

    Riktigt härlig soppa, använde den som förrätt till en middag och den var mycket uppskattad!

    HelgeK 10 oktober 2013

    Jättegod! Fast jag tog riktig grädde och smör samt nötfrikadeller istället.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben