Serverar: 4 portioner
Spenatsoppa tyckte jag inte var någon höjdare när jag var barn...men den den här spenatsoppan med ägg och bacon skulle jag ha gillat... Har man tillgång till färska brännässlor kan man gärna ersätta en del av spenaten med små, nätta nässlor som också innehåller mycket näring. Bacon ger lite god sälta till soppan.
Halvtina spenaten och grovhacka den. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök i flytande margarin några minuter. Pudra över vetemjöl och häll på vatten. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden i soppan och smaka av med salt, peppar och gärna riven muskot. Strimla och stek baconet knaprigt. Koka äggen (ca 6-7 minuter för hårdkokta ägg). Skala och dela äggen och servera soppan tillsammans med bacon och ägghalvor. Servera soppan med bröd och ost. Eller vitlöksbröd. Frukt är gott som dessert.
Karl-Alfred soppa, gott nyttigt o närande, 5p. Lennart.
Jättegott i höstrusket!
Jätte god soppa
Jättegod soppa. Äter den flera gånger i veckan nu (mixad) när jag lever på flytande mat (gjorde en GBP-operation nyligen och måste leva på flytande)
Jättegod! Men jag gillar att ha frikadeller istället för bacon. :)
Supergod spenatsoppa, jag la till drygt en tsk sambal oelek för att hetta till det hela lite. En 5:a får receptet från oss :-)
En mycket god soppa som är mycket enkel och snabb att koka ihop. Jag använde djupfryst hackad spenat.
Riktigt härlig soppa, använde den som förrätt till en middag och den var mycket uppskattad!
Jättegod! Fast jag tog riktig grädde och smör samt nötfrikadeller istället.