Paj med bacon och ägg

Serverar: 4 portioner

Istället för bacon och ägg frukost. Hoppa över curryn om du tycker att det är för mycket på morgonen.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 75 g margarin
  • 1½ dl riven ost
  • 1-2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 1 pkt bacon
  • 1 purjolök, liten
  • 1½ dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk curry, om så önskas
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 º.
    2. Börja med degen. Finfördela margarinet i mjölet till en smulig massa, gärna i matberedare. Blanda i ost och vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Täck över degen och lägg den i kylskåp medan resten förbereds. Hårdkoka 3 av äggen och spola av dem i kallt vatten. Skär baconet i strimlor eller i tärningar. Stek det knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Skölj och skiva purjolöken. Koka den nätt och jämnt mjuk, 3-4 minuter, i lite saltat vatten. Låt den rinna av. Skala och hacka äggen. Blanda bacon, ägg och purjolök i en pajform. Vispa ihop det sista ägget med mjölk, salt, peppar och eventuellt curry. Häll det i formen.
    3. Kavla ut pajdegen så att den täcker formen eller skär degen i remsor och lägg dem som ett galler över fyllningen. Pensla eventuellt degen med lite uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Champinjon- och baconpaj
    Den här pajen har en härlig fyllning av champinjoner och bacon. Ett...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben