Istället för bacon och ägg frukost. Hoppa över curryn om du tycker att det är för mycket på morgonen.
Ingredienser
2½ dl vetemjöl
75 g margarin
1½ dl riven ost
1-2 msk kallt vatten
Fyllning
4 ägg
1 pkt bacon
1 purjolök, liten
1½ dl mjölk
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk curry, om så önskas
Instruktioner
- Ugn 200 º.
- Börja med degen.
Finfördela margarinet i mjölet till en smulig massa, gärna i matberedare. Blanda i ost och vatten och arbeta ihop till en smidig deg.
Täck över degen och lägg den i kylskåp medan resten förbereds.
Hårdkoka 3 av äggen och spola av dem i kallt vatten.
Skär baconet i strimlor eller i tärningar. Stek det knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.
Skölj och skiva purjolöken. Koka den nätt och jämnt mjuk, 3-4 minuter, i lite saltat vatten. Låt den rinna av.
Skala och hacka äggen. Blanda bacon, ägg och purjolök i en pajform. Vispa ihop det sista ägget med mjölk, salt, peppar och eventuellt curry. Häll det i formen.
- Kavla ut pajdegen så att den täcker formen eller skär degen i remsor och lägg dem som ett galler över fyllningen.
Pensla eventuellt degen med lite uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Champinjon- och baconpaj
Den här pajen har en härlig fyllning av champinjoner och bacon. Ett...