Paj med knaperstekt bacon

Serverar: 8 portioner

Paj med knaperstekt bacon

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 dl riven delikatess naturell
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g bacon
  • 2 urkärnade tärnade tomater
  • 2 msk hackad basilika
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på175°C.
    2. Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg.
    3. Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter). Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
    4. Tärna och knaperstek baconet, vänd ner tomaterna och fyll pajskalet. Vispa ägg, mjölk och grädde, tillsätt osten och basilikan. Smaka av med peppar.
    5. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 minuter till pajen stelnat. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben