Paj med knaperstekt bacon
Serverar:
8 portioner
Paj med knaperstekt bacon
Ingredienser
Botten
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning
2 dl riven delikatess naturell
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 krm svartpeppar
200 g bacon
2 urkärnade tärnade tomater
2 msk hackad basilika
Blandad sallad
Instruktioner
Sätt ugnen på175°C.
Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg.
Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter). Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
Tärna och knaperstek baconet, vänd ner tomaterna och fyll pajskalet. Vispa ägg, mjölk och grädde, tillsätt osten och basilikan. Smaka av med peppar.
Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 minuter till pajen stelnat. Servera med en sallad.
Liknande recept
Maya´s Bacon & Kantarell Paj
3.4
50 min
5-6
16
Krämig pastasallad med knaperstekt bacon
4.4
30 min
4-5
8
Blomkålsgratäng med knaperstekt bacon
4
1 h
4
Paj med sparris, parmesan och bacon
4
4-6
Sparris med knaperstekt bacon och hackad ägg
4
Krämig broccolisoppa med vitlök, gräslök och knaperstekt bacon
3.8
4
2
Paj med bacon, kantareller, fetaost m.m.
2.5
1 h
4
1
Regnbågsforell med knaperstekt bacon
15 min
4
Guldgul paj med bacon
5
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!