Guldgul paj med bacon

Serverar: 4 portioner

En färgad paj med Keso och spenat.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 paket bacon. ca 140 g
  • 250 g bladspenat, gärna färsk (frusen går också bra)
  • 1 gul lök
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 250 g Keso naturell
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 dl riven ost, t ex Präst
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och ställ in i kylen ca 30 minuter.
    2. Fyllning: Strimla och stek baconet. Häll bort fettet. Rensa den färska spenaten eller krama ur den frysta väl. Hacka löken och fräs den i smör. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med. Rör ner bacon och smaka av med salt och peppar. Förgrädda skalet i 10-15 minuter.
    3. Fördela spenatblandningen i pajskalet. Blanda Keso med mjölk, ägg och gurkmeja. Häll blandningen i skalet och strö över osten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
    4. Tips: Jag har tagit 3-4 paket bacon. Tyckte ett paket var för lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben