Matpaj med ägg, bacon och svamp

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Faktiskt min första matpaj och den blev väldigt god.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1, 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 250 g margarin eller smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 5 ägg
  • 1 pkt bacon
  • 1 burk skivade champinjoner, 400 g
  • ½ purjolök
  • 2 dl crème fraiche lätt, en liten burk
  • Chilikrydda
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Kör mjöl och margarin i matberedaren några sekunder tills det blandats till en smuldeg, häll sedan i vattnet och kör några sekunder tills det blir en deg.
    2. Smörj en pajform med lite smör eller margarin och tryck sedan ut 2/3 av degen i pajformen så att det täcker botten och kanterna helt. Dock inte för tjockt lager. Gaffla sedan i botten, d.v.s. gör många små tryckhål i degen. Ställ sedan i kylen ett tag, ställ även degen som inte använts som grund i pajformen i kylen.
    3. Blanda sedan äggen i en skål med lite mjölk och vispa samman. Stek till en äggröra och krydda med chili och oregano.
    4. Stek baconen ordentligt. Stek purjolöken och champinjonerna, blanda i den färdiga äggröran och de torra baconen i stekpannan igen så att alla ingredienser blandas, tillsätt crème fraiche och rör om.
    5. Grädda pajdegen i formen 10 min i 200 grader. Ta sedan ut pajformen och häll sedan i röran och gör degsträngar av degen som är kvar och dekorera pajen med den som ett galler.
    6. In med pajen i ugnen 20 min i 200 grader. Klar! Servera gärna med sallad eller i alla fall med tomater.
    7. Hoppas ni gillar den lika mycket som vi gjorde!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pernillapihlstrom 28 oktober 2009

    Annars funkar väl denna också. Låter som en god kombination

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben