Blomkålslåda med svamp, tomat och bacon

Serverar: 4 portioner

En snabb vardagsrätt

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet karljohan, timjan
  • citron
  • 3 tomater
  • 1 dl Arla Köket riven ost, gratäng
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Dela blomkålshuvudet i buketter. Strimla baconet och lägg det tillsammans med blomkålen i en ugnssäker form. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Rör om ett par gånger under tiden. Tillsätt crème fracihe och rör om. Höj värmen till 225°. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå blomkålen. Strö över riven ost. Gratinera i ugnen 10 min. Servera med sallad och ev potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Arina05 27 januari 2014

    Jag har använt tonfisk, Ica:s tonfisk i olja, 2 burkar á 250 g och det blev super gott :)!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben