Bacon,tomat och paprika pannkaka

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En härligt laxrosa pannkaka med egen karaktär. Efter stor tveksamhet från omgivningen vid serveringen. Så försvann pannkakan blixtsnabbt i glada munnar.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk salt
  • 1½ tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 400 g krossade tomater (1 burk)
  • 5 ägg
  • 1 paprika (150 g valfri färg)
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 1 msk smör
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver, tillsätt mjölken och vispa klumpfritt. Rör ner tomaterna och knäck i äggen. Vispa till allt är väl blandat. Skär bacon och paprika i mindre bitar, fräs med en liten klick smör på medelvärme. När de börjar få färg pepprar ni efter behag. Häll pannkakssmeten i en smord ugnsform och sprid det frästa över. Grädda en fals under mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Servera med lingonsylt och en vitkålssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    aattaa 6 februari 2013

    jättegott o enkelt fem stjärnor från mej

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben