Fisk med bacon och paprika

Serverar: 4 portioner

Surf and turf kallas rätter där råvarorna kommer både från hav och land.

Ingredienser

  • 600 g hoki eller sejfilé
  • Ca 4 bitar färdig köpt grillad paprika i olja (ca 150 g)
  • 1 knippe färsk timjan (eller persilja + ½ tsk torkad timjan)
  • 1 tsk salt
  • 4 skivor svensk bacon
  • Sås
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • Servera med
  • Kokt färsk potatis
  • Gröna ärter
  • Instruktioner

    1. Tina fisken helt. Lägg fram den i god tid eller tina den i mikrovågsugn.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Sära på filéerna på längden. Lägg en rad med inlagda paprikor och timjan längs filén, salta. Lägg en annan filébit över och bind ihop fisken med baconskivor. Lägg fisken på ett ugnsäkert fat. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
    3. Blanda samman såsen.
    4. Servera fisken med kokt färskpotatis, vitlökssås och ärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SDMaya 19 januari 2010

    Super gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben