Kycklinggryta med bacon och paprika

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En av de godaste kycklinggrytor jag har ätit! Receptet kommer ursprungligen från Rachel Ray men jag har modifierat det lite och lagt till lite saker. Lyxig vardagsmat. Går supersnabbt att göra.

Ingredienser

  • 4 portioner bandpasta (Tagliatelle)
  • 2 stora kycklingfiléer, ca 500-600 g
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 1 gul lök
  • 1 stor röd paprika
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta, hackad el. pressad
  • 1 liten burk (2 dl) lätt crème fraiche + 2 dl vatten eller 1 pkt milda mini mat 7 % + 2 dl vatten/mjölk
  • 2 msk frysta örtkryddor typ Provensale eller Italienska
  • 1 msk Kött och grillkrydda
  • 2 msk paprikapulver
  • Oregano och/eller andra torra örtkryddor
  • Svartpeppar (Obs inget salt!)
  • Smör eller margarin till stekning
  • (Färsk persilja eller andra färska örtkryddor)
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och paprika i lagom stora bitar. Stek löken och paprikan mjuk och stjälp upp på en tallrik och spara till senare. Stek kyckling och bacon och häll tillbaka paprikan och löken ner i stekpannan.
    2. Koka pastan enligt beskrivning på förpackningen.
    3. Tillsätt buljongtärningarna + alla de andra ingredienserna, till grytan. Låt småputtra medan pastan kokar. Man kan behöva tillsätta mer mjölk/vatten och ev. reda av grytan med majsena eller lite vetemjöl om man tycker såsen är för tjock eller för tunn. Om man vill kan man toppa genom att klippa färsk persilja över grytan.
    4. Servera med pastan.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    tubbehagen 19 december 2010

    Den var jättelätt att göra och väldigt god =) Tack för ett bra recept

    Elle5 9 mars 2012

    Det var verkligen gott!!

    LennartGidlof 6 oktober 2012

    Lite för salt för vår smak. nästa gång får det räcka m ett halvt paket bacon

    jecki 8 oktober 2012

    Mitt tips om man tycker det blir för salt är att dra inte ner på bacon då den tillför mer smak än bara salt utan minska istället på buljongtärningarna och kött- och grillkryddan som båda är rätt så salta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben