En av de godaste kycklinggrytor jag har ätit! Receptet kommer ursprungligen från Rachel Ray men jag har modifierat det lite och lagt till lite saker. Lyxig vardagsmat. Går supersnabbt att göra.
Ingredienser
4 portioner bandpasta (Tagliatelle)
2 stora kycklingfiléer, ca 500-600 g
1 pkt bacon (140 g)
1 gul lök
1 stor röd paprika
1 kycklingbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta, hackad el. pressad
1 liten burk (2 dl) lätt crème fraiche + 2 dl vatten eller 1 pkt milda mini mat 7 % + 2 dl vatten/mjölk
2 msk frysta örtkryddor typ Provensale eller Italienska
1 msk Kött och grillkrydda
2 msk paprikapulver
Oregano och/eller andra torra örtkryddor
Svartpeppar (Obs inget salt!)
Smör eller margarin till stekning
(Färsk persilja eller andra färska örtkryddor)
Den var jättelätt att göra och väldigt god =) Tack för ett bra recept
Det var verkligen gott!!
Lite för salt för vår smak. nästa gång får det räcka m ett halvt paket bacon
Mitt tips om man tycker det blir för salt är att dra inte ner på bacon då den tillför mer smak än bara salt utan minska istället på buljongtärningarna och kött- och grillkryddan som båda är rätt så salta.