Lchf - kycklinggryta med bacon och dragon
Vi äter denna med Indisk blomkål till och övriga familjen har fullkornspasta, ris eller ugnsstekt potatis till..
När vi åt denna gryta idag konstaterade vi att den är så god att egentligen behövs inga tillbehör!
Ingredienser
3 pkt bacon
Smör
1-2 purjolökar
1 kg kycklingfilé
7 dl vispgrädde
2-3 tsk dijonsenap provencalsk kryddning
2 tsk torkad dragon
Mushroom soy
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skär baconet i mindre bitar och knaperstek, Häll över i en gryta.
- Skiva purjolöken och fräs den mjuk i smör, häll över i grytan.
- Kycklingfilén delas i grytbitar och stekes i smör. Lägg över i grytan.
- Häll över grädden, dragon och skvätt över lite muchroom soy.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt grytan puttra 15-20 minuter. Klart!
- Serveras med Indisk blomkål.
Liknande recept
Kommentarer (6)
Jättegod rätt. Kommer att göra den ofta.
Jättegott. Enkel att göra. Gjorde grytan på förmiddagen, värmde på kvällen när gästerna kom. Perfekt!
Håller med grytan va jättegod. Tog mer dragon än som stod i receptet. Och enkel o snabb att göra. Betyget blir en femma från oss. Lena
Mycket , mycket gott. Jag tar dock mer dragon och lite vitlökspulver också. Underbart gott som verkligen rekommenderas till alla oavsett om man äter LCHF eller inte. 5 stjärnor av mig och min familj.
Suveränt gott!!
Indisk blomkål - hur lagade man den?