Kycklinggryta med bacon

Serverar: 4 portioner

Lättlagad gryta som passar både till vardag och fest. Själv använder jag pulversås till den. Men väl själva.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 paket bacon
  • 9 dl bernaisesås ca
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Champinjoner efter smak
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i ca 1*1 cm stora bitar. 'Baconet kan du klippa ner i ca 1 cm breda bitar. Stek de sedan med champinjonerna, om du har färska champinjoner så ha gärna i lite timjan. Blanda även i vitlöken tillsammans med champinjonerna och kycklingen.
    2. Stek tills kycklingen är genomstekt, häll sedan över det i en gryta. Medan du steker baconet kan du, om du använder pulversås, hälla i vatten, såspulver och matfettet över kycklingröran.
    3. Knaperstek baconet i samma panna som du stekte kycklingen i, häll den sedan i grytan och låt grytan koka upp och såsen tjockna. Krydda efter smak.
    4. Servera med valfritt, väldigt gott med pommes eller klyftpotatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben