Lättlagad gryta som passar både till vardag och fest. Själv använder jag pulversås till den. Men väl själva.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
2 paket bacon
9 dl bernaisesås ca
2-3 vitlöksklyftor
Champinjoner efter smak
Instruktioner
Skär kycklingen i ca 1*1 cm stora bitar. 'Baconet kan du klippa ner i ca 1 cm breda bitar. Stek de sedan med champinjonerna, om du har färska champinjoner så ha gärna i lite timjan. Blanda även i vitlöken tillsammans med champinjonerna och kycklingen.
Stek tills kycklingen är genomstekt, häll sedan över det i en gryta. Medan du steker baconet kan du, om du använder pulversås, hälla i vatten, såspulver och matfettet över kycklingröran.
Knaperstek baconet i samma panna som du stekte kycklingen i, häll den sedan i grytan och låt grytan koka upp och såsen tjockna. Krydda efter smak.
Servera med valfritt, väldigt gott med pommes eller klyftpotatis till.