Nässelsoppa med bacon och ägg

Serverar: 2 portioner

En riktig vårsoppa

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ gul lök
  • ½ tsk sambal oelek
  • 200 g nässlor
  • ½ dl vitt vin
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Körvel
  • 2 kokta ägg
  • 140 g bacon
  • bacon
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    Skölj nässlorna noga. Smält smör, lägg i pressad vitlök, hackad gul lök och sambal oelek. låt allt mjukna utan att ta färg. Häll i nässlor och låt mjukna några minuter. Häll på vin och buljongtärning och låt puttra ca 5 minuter. Häll i grädde, creme fraiche och vinäger. Mixa soppan och späd med vatten till önskad tjocklek. Servera med knaperstekt bacon och kokta ägghalvor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben