Vanlig pajdeg

Serverar: 4 portioner

Finns många olika sorter. Här är en av dessa Låt gärna degen vila i formen och i frysfack en stund, så sjunker inte kanterna.

Ingredienser

  • 2 dl Vetemjöl
  • 100 g Smör el. margarin
  • 2 msk Vatten
  • Lagom till form 25 cm
  • Instruktioner

    Häll mjöl i en bunke. Skär rumsvarmt smör i små bitar och lägg i. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop med händerna till en deg. Platta ut degen en gång och knåda ihop degen till en boll. Lägg degen kallt minst 15 min om det är bråttom, men helst två timmar. Kavla ut en tunn deg (<3mm). Smörj en pajform med matfett. Klä med deg och skär bort kanterna. (Alt. tryck ut degen i formen). Stick upprepade hål i degen med en gaffel. Fyll med fyllning och sätt in i ugn.

    Liknande recept

    4
    30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Gott av julskinkan
    Julskinka är jättegott, men inte varje dag. Vad göra med alla skinkres...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben