Vanliga svenska muffins med jordgubbar i

Serverar: 12 portioner

Efter att ha ätit en hel del cupcake-muffins, där man börjar med att blanda socker med matfettet, kände jag att det var dags för vanliga svenska muffins med en äggtoddy som grund - jag tycker de blir mycket saftigare och inte så kompakta.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 100 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    * Sätt ugnen på 225°C och ställ ut 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform. * Vispa ägg och socker pösigt i en matberedare. * Smält margarinet och blanda med mjölken, häll ner i matberedaren och vispa runt. * Blanda bakpulvret med mjölet och häll ner i matberedaren. Kör försiktigt tills allt blandats. * Fyll smeten drygt till hälften i muffinsformarna och tryck ner 1-2 jordubbar i varje muffins. * Ställ in i ugnen och grädda i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    gggabriella 6 januari 2011

    ser gott och enkelt ut, ska göra dom idag! =)

    Vintra 5 mars 2011

    Använder alltid det här receptet när jag gör muffins. ♥ Perfekt.

    Kristinfahl 14 november 2012

    Går det bra att använda frysta jordgubbar?

    Isoldee 8 januari 2013

    Dom är i ugnen nu, det ser bra ut. Använde dock tranbär istället för jordgubbar men det funkar nog bra också. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben