Flarn med jordgubbar och vaniljkräm.

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Frasigt smördegsflarn med mjuk vaniljkräm och söta jordgubbar, mums!

Ingredienser

  • 3 st smördegsplattor
  • 1 st äggula
  • 1 ask jordgubbar
  • 1 st skårad vaniljstång
  • 3 st äggulor
  • 4 dl kaffegrädde
  • 1.5 dl socker
  • 25 g maizena
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 210 grader.
    2. 2. Lägg upp 2 smördegsplattor på en skärbräda. Skär den tredje plattan i centimetertjocka stavar.
    3. 3. Halvera de 2 plattorna och pensla de 4 bitarna med äggulan. Lägg de stavade bitarna runt om smördegsplattorna.
    4. 4. Lägg smördegsplattorna på en plåt och baka den i ugnen i 7-10 minuter (tills dess att de har lyft sig och blivit spröda).
    5. 5. Noppa under tiden jordgubbarna.
    6. 6. Vaniljkrämen: Vispa äggulorna och sockret fluffigt. Koka upp kaffegrädden med vaniljstången.
    7. 7. Häll gräddkoket över äggblandningen. Fortsätt att vispa.
    8. 8. Häll tillbaka koket i grytan och sikta i maizenan. Vispa kraftigt tills det har blivit en tjock kräm. Häll upp i skål och låt svalna.
    9. 9. Bred ut vaniljkrämen på smördegsplattorna och lägg på jordgubbarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SDMaya 31 mars 2008

    Mycket god:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben