Jordgubbar på flarn med flädergrädde

Riktigt somrig dessert - som du kan bjuda på året runt numera - eftersom det finns jordgubbar färska och frysta när du vill och blir sugen!!

Ingredienser

  • Havreflarn, ca 24 kakor
  • 75 g gourmet smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk mjölk
  • Flädergrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl koncentrerad flädersaft
  • Till servering
  • 12 tunna havrekakor
  • Flädergrädde
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smält smöret. Rör ner samtliga ingredienser. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av två teskedar. Kakorna flyter ut så gör små ”bollar” av smeten.
    3. Provbaka ca 5 minuter i mitten av ugnen.
    4. Lossa kakorna från plåten innan de svalnat helt och lägg på galler.
    5. Flädergrädde: Vispa grädden och tillsätt flädersaften.
    6. Klicka på flädergrädden på kakorna och garnera med halverade jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben