Keylimepaj med jordgubbar

Serverar: 6-8 portioner

Underbart god paj till fika i trädgården.

Ingredienser

  • Botten
  • 14 digestivekex
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk råsocker
  • 75 g smält smör
  • 2 msk kakao
  • Fyllning
  • 4 äggulor
  • 1 burk kondenserad mjölk (400 g)
  • 1 lime, saften
  • 1 dl jordgubbspuré (mixade jordgubbar)
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Mixa kexen med övriga ingredienser till botten. Tryck ut smulorna i en 24 cm form. Grädda i ugnen i 5 minuter, ta ut formen. Stäng av ugnen. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll dem i det något svalnade pajskalet. Ställ in i ugnen på eftervärmen i 6 minuter.
    3. Låt pajen kallna och ställ den sedan att vila i kylskåp i ett par timmar, gärna över natten.
    4. Garnera med färska jordgubbar och limeskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben