Grönpepparflamberade jordgubbar med apelsinsås

Serverar: 4 portioner

Detta mina vänner, är en höjdare.

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk smör
  • Saft och finstrimlat skal av 1 apelsin
  • Saften av ½ citron
  • 1 tsk grönpeppar
  • 2 msk florsocker
  • 6 cl rent brännvin
  • ½ liter vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Värm en traktörpanna. Lägg i sockret och låt smälta tills det är mellanbrunt och karamellaktigt utan att brännas. Lägg i smöret och låt det smälta ihop med sockret under ständig omrörning. En gaffel är bra att röra om med. Bli inte orolig om karamellen biter sig fast på gaffeln för efter en stunds rörande så släpper den.
    2. Lägg i jordgubbarna, apelsinskalet och grönpepparen. Rör om väl. Pudra över florsockret. Slå på spriten och bränn av. Akta skägg och fläktgången för det brinner bra. Servera direkt med mjuk vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben