Sommarkaka med jordgubbar

En glutenfri enkel kaka där ingredienserna snabbt blandas samman, och sedan direkt in i ugnen för gräddning. Blir ca 12 bitar.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 dl potatismjöl
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl flytande fett, motsvarande 150 g smält avsvalnat smör/margarin
  • 2–2 1/2 dl jordgubbar
  • Glutenfritt ströbröd eller Po-fiber, att bröa formen med
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Smörj en ugnssäker form med måtten 20x30 cm och bröa den med glutenfritt ströbröd eller Po-fiber.
    3. Mät upp socker, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa upp äggen med en gaffel och tillsätt dem tillsammans med fettet. Rör samman så att allt blandar sig, men inte mer.
    4. Skrapa ned smeten i formen och fördela bären. Ställ direkt in formen i den uppvärmda ugnen, grädda på mittfalsen i ca 30 minuter.
    5. Låt svalna och skär upp i rutor. Du bestämmer storleken själv men ca 12 stycken är lagom.
    6. Tips! Variera bären allteftersom de olika sorterna mognar och kan användas. Kakan kan frysas.

    Liknande recept

    5
    30 min
    1
    1

    Kommentarer (3)

    glutenbarnet 23 juli 2008

    mycket mycket god och frisk kaka !

    Googliat 6 januari 2009

    Λατρεύω τις φράουλες!

    saaralundin 30 juli 2011

    Gjorde med "amerikanska" blåbär, blev jääättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben