Frusen rabarbertårta med jordgubbar

Serverar: 10 portioner

Lite omständig att göra...men ack så god...

Ingredienser

  • Digestivekexbotten
  • 8 Digestivekex
  • 2 msk strösocker
  • 50 g smör, smält
  • Rabarberfyllning
  • 3 medelstora rabarber, i bitar
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 citron, saft
  • 1 msk vatten
  • Citroncrèmefyllning
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 citroner, finrivet skal och saft
  • 2 dl Milko Vispgrädde
  • 2 dl Milko Crème Fraiche
  • Tillbehör
  • jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Digestivekexbotten Smörj en springform (24 cm i diameter) med smör. Krossa kexen i en mixer. Tillsätt socker och smält smör. Häll upp smulorna i formen och tryck till dem lätt med fingrarna eller med baksidan av en sked. Grädda i ugn på 175°C, ca 5 minuter.
    2. Rabarberfyllning Blanda rabarberbitarna i en rostfri kastrull med socker, citron och vatten. Koka tills rabarbern känns mjuk, ca 5 minuter. Låt kompotten kallna.
    3. Citroncrèmefyllning Vispa äggulor och socker lätt. Tillsätt citronskal och saft. Vispa grädde och äggvitor var för sig. Vänd i crème fraiche, grädde och sist äggvitorna i smeten. Varva citroncrèmefyllning och rabarberfyllning i tårtformen och sätt in den i frysen ca 5–6 timmar.
    4. Tillbehör Servera tårtan med färska jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    TheFood 19 juli 2011

    det ser verkligen jätte gott ut! :) ska man låta rabarberbitarna vara kvar?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben