Jordgubbar med citron och vaniljkräm

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Enkel men festlig dessert.

Ingredienser

  • 2 liter rensade jordgubbar
  • 1 dl mjölk
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • ½ dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1½ matsked maizena
  • Till garnering
  • Citronmeliss
  • Digestivekex
  • Instruktioner

    Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång i en kastrull. Ta bort från värmen och låt stå och dra. Rör ihop socker, äggulor, ägg, citronskal och maizena. Blanda ner smeten i kastrullen. Sjud försiktigt under ständig vispning tills blandningen fått en tjock konsistens. Sila och låt svalna. Skär jordgubbarna i kvartar och varva dem med vaniljkräm i cocktailglas. Garnera med citronmeliss och lite grovt hackade digestivekex.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben