Lakritskaka med citron

Serverar: 4-6 portioner

Jag är tokig i lakrits och salmiak. Kombinationen med lakrits och citron är supergod.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 4 st käck-godisar numera kallade kick (lakritskola)
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl och citronskal i sockerblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (24 cm i diameter) Klipp “käck” i små bitar och strö dem över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lennali 9 april 2008

    Bakade din Lakritskaka idag eftersom jag också är en lakrits tokig en. Kakan är jätte god med sin blandning av citron och lakrits, men däremot ska jag minska på sockret en aning nästa gång, tyckte det blev lite för sött. Har fotat din kaka, men jag sätter inte in någon bild förrän du godkänner det, du får höra av dig om du vill ha bild. Hälsningar Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben