Sockerkaka med citron

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Denna goda sockerkaka blir härligt saftig och smakfull tack vare smör och färsk citron. Laktosintoleranta kan tillreda kakan med laktosfritt smör.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl smält smör
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 citron
  • Florsocker, valfritt
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda bakpulver, vanillinsocker och mjöl. Tillsätt blandningen och vispa försiktigt tills det blir klumpfritt. Smält smöret, låt det svalna något och slå sedan över det i bunken. Dela citronen i två delar. Kläm ur saften ur den ena halvan direkt i bunken. Från den andra halvan skär du små fina bitar citron och rör ner i smeten.
    2. Grädda i 175-200 graders ugnsvärme ca 30 min.
    3. Kakan blir extra festlig om siktar florsocker på ovan. Tips! Klipp till schabloner i smörpapper och lägg på kakan innan du börjar strö över florsockret,. På så vis kan du göra fina mönster på kakan - t.ex. hjärtan, blommor, bokstäver, o.s.v.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8

    Kommentarer (2)

    2mrsh 2 augusti 2011

    Två gånger har jag nu bakat denna fantastiska sockerkaka. Tyvärr har den sjunkit ihop båda gångerna. Någon som kan ha en idé om vad jag gör för fel? För övrigt, en storfavorit här hemma :)

    Ten4madde 16 maj 2013

    Tips: http://youtu.be/4V8d5gSdKmQ Kopiera och titta på denna film!

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Tips och knep!
    Fler tips! Det har strömmat in massor med bra kökstips. Vi har fått så...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben